Stevia (Stevia rebaudiana Bertoni)

 

Teretulemast esimesele steviale pühendatud  eestikeelsele veebisaidile!

Kavatseme pöörata Teie tähelepanu sellele taimele kuna suurele osale eestimaalastest on ta senini vähetuntud, kuigi on sooja vastuvõtu leidnud inimeste seas, kes on erinevate olude sunnil sunnitud mõtlema tervislikule, mittekeemilisele suhkru alternatiivile, nagu näiteks diabeedihaiged.

 

Stevia (Stevia Rebaudiana Bertoni) on juba ammu inimkonnale tuntud. Paraguay põliselanikud, guarani hõimud on steviat magusainena kasutanud sajandeid. Stevia on väga populaarne Jaapanis, kus tema osakaal magusainete turul moodustab 40%, samuti teistes riikides- USA`s, Sveitsis, Venemaal, Ukrainas, Balkanimaades, Hiinas ja Brasiilias. Eriti oluline on stevia inimestele, kel on diabeedihaigus.

 

Euroopas on stevia väga laialt esindatud ökopoodides ja internetikauplustes, kuid steviat ei pakuta toidulisandina. Vaatamata arvukatele teaduslikele uuringutele, mis kinnitavad stevia ohutust inimtervisele ja paljude riikide positiivsele kogemusele, võttis Europarlament 27.01.1997 vastu otsuse Nr. 258/97, mis liigitab steviat „Novel Food” staatusesse, märkides, et stevia mõju inimese tervisele peab täiendavalt uurima.

 

Teadlased üle kogu maailma ja eriti Euroopas jätkavad tänapäeval uurimisi, korraldavad konferentse ja osalevad kõnelustes, et muuta stevia staatust ja lubada steviat inimeste toidulauale. Vaatamata nendele jõupingutustele on see küsimus senini Euroopa võimukoridorides lahendamata.

 


Teaduslikud uuringud ja maailma kogemused kinnitavad:

  • Stevia on 300 korda suhkrust magusam 
  • Ei sisalda süsivesikuid ja glükeemiline indeks on null
  • Ei sisalda kaloreid
  • Ei muuda vere suhkrutaset
  • Stevia on 100% naturaalne, looduslik magusaine 

 
  • Estonian - et
  • Latvian
  • Lithuanian
  • Russian (CIS)
  • English (United Kingdom)

Meklēt

Viss par stēviju

© 2012 Steviabalt | Visas tiesības aizsargātas